Romeo-StavaracheÎncep prin a aprecia că ăştia de la PNL Bacău se prind repede. M-au invitat la „municipală”. Elegant, cu tot tacâmul, inclusiv telefon de confirmare sau comunicat de presă la final, cu rezultatele. Adică chiar „profi”, fără nici cea mai mică umbră de ironie.  Şi eu ca nerecunoscătorul nu i-am lăudat (că nu cred că a fost nici măcar critică ce am scris eu, doar dacă avem puncte de reper diferite). N-au mai recidivat.

Aşa că oficial n-am ştiut de „judeţeană”. Neoficial am ştiut, dar nu m-a interesat. Atâta timp cât Stavarache a candidat singur, iar parlamentarii bravează „şi se supun votului popular” am zis că mi-aş strica degeaba duminică.

Rezultatele puteţi să le găsiţi la Florin Popescu. Eu fac doar câteva remarci, evident răutăcioase.

Liberalii le-au întors pomana pesediştilor şi nu i-au chemat nici ei la „judeţeană”, mai ales că după discursul lui Stavarache de la municipală, pesedistul delegat să pupe la cururi peneliste ar fi avut toate şansele să fie fluierat de vreun liberal neinformat corect.

Cristian Cojocaru s-a reîntors în BPJ. Nu i-a ieşit cu vicepreşedintele, aşa cum ar fi vrut, însă e un pas înainte. Sau înapoi, depinde care este sistemul de referinţă la care te raportezi.

Tot în BPJ s-a reîntors Liviu Miroşeanu, însă la PNL nu la PDL, unde eraţi obişnuiţi.

Mi-a şoptit o vrăbiuţă că numele lui Ciubotaru nici n-a fost rostit pe scenă duminică. A fost consemn. La vot a ieşit, însă. Felicidades!

Ionel Palăr a avut grijă să nu fie mai iubit ca Stavarache, cu vreo 8 voturi, dar sub şef. Şef le-a arătat însă celorlalţi că este, inclusiv lui Dragoş Luchian, aşa ca să nu şi-o ia în cap, să le vină vreun gând.

Deşi a fost „judeţeana” PNL, dacă scoatem două-trei nume iese de-o municipală bună. Aşa nu-i va fi greu lui Stavarache să controleze conducerea partidului.  Din cei 28 de membri BPN, doar 5 sunt nebăcăuani (primarii Viorel Miron, Mihaela Bădic şi Ionică Câdă, deputatul Nicu Marcu şi oneşteanul Dorin Lazăr).

De la Bucureşti au venit mai mult de la Iaşi, dacă-mi este permisă expresia. Linia a doua. De-ai lui Fenechiu :). Nici Crin (cică duminica este dată de Dumnezeu pentru odihnă, nu pentru politică), nici Tăriceanu (adevărul este că ar fi fost nasol cu fostul premier pe scenă în contextul Iniţiativei Liberale).

Dacă îmi mai amintesc ceva updatez :).

Fotografia este tot de la Florin Popescu.