DSC_6914 DSC_7024Vineri compania Vimercati East Europe (VEE) a inaugurat noua capacitate de producţie din Parcul Industrial HIT Hemeiuşi. Această investiţie, de peste 1.200.000 de euro, vine să completeze seria investiţiilor făcute, începând cu 2008, în judeţul Bacău. O coincidenţă fericită face ca programul invetiţional dezvoltat de compania Vimercati să prevadă inaugurarea noii capacităţi de producţie odată cu împlinirea a 5 ani de la începerea activităţii companiei în România.

Practic VEE  a construit, prin ultima investiţie, o hală de producţie de 2500 mp şi o clădire de birouri de 600 mp, ajungând astfel la o suprafaţă totală construită de 5600 mp.

DSC_6976La inaugurare au fost prezenţi alături de acţionarul principal Aldo Bianchi Vimercati şi directorul general al firmei Constantin Humă reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, parlamentari: senatorul liberal Dragoş Luchian, deputaţii Valerian Vreme (independent) şi Lucian Şova (PSD), subprefectul Dorian Pocovnicu, vicepreşedintele CJ Ionel Floroiu, Constantin Mihăilă – primarul din Hemeiuş, managerul HIT Adrian Iordache.

Practic investiţia VEE a fost inaugurată de două ori. Cu o zi înainte Dragoş Benea, preşedintele CJ Bacău, a susţinut la HIT o conferinţă de presă de Ziua Europei, actorii principali fiind tocmai Adrian Iordache, Aldo Bianchi Vimercati şi Constantin Humă.

Valoarea investiţiei inaugurate vineri este de 1.200.000 euro. În total VEE a “băgat” în HIT Hemeiuşi peste 3.000.000 euro. Aici lucrează aproape 200 de angajaţi, majoritatea fiind chiar din comună. Aşa se explică şi excelentele relaţii între compania cu capital Italian şi administraţia locală. Un lucru mai puţin cunoscut, însă deosebit de important este că faţă de primul an de activitate VEE, şi-a mărit cifra de afaceri de aproximativ 50 de ori.

DSC_7057Vimercati East Europe este o companie românească, fondată în 2007, al cărei unic acţionar este compania italiană VIMERCATI Spa.

Obiectul de activitate al firmei este asamblarea componentelor mecatronice pentru industria auto. Produsele fac parte din următoarele categorii: întrerupatoare airbag, senzori, contactiere fixe şi mobile, bloc lumini, prize USB, AUX-I, AV, diverse comenzi radio volan, swich-uri.

Clienţii finali ai produselor Vimercati East Europe sunt: BMW, Renault, FIAT, PSA, DAF, Iveco, TRW, KSS.

Compania a fost certificată conform standardelor ISO 9001/2008 (privind sistemul de management al calităţii), ISO TS 16949/2009 (conform standardelor de calitate cerute de piaţa auto) şi ISO 14001/2005 (privind sistemul de management al mediului).

VIMERCATI SpA este o companie italiană independentă şi are ca obiect de activitate proiectarea, industrializarea şi producţia de componente electromecanice şi electronice, comutatoare, module şi ansambluri mecatronice şi dispozitive integrate pentru industria auto. Compania este un producător cu o înaltă specializare şi o tehnologie avansată, extrem de flexibil, cu o mare experienţă în sectorul auto, în care activează de 60 de ani.

Excelenţa în calitatea şi fiabilitatea produselor şi serviciilor oferite constituie temelia reputaţiei companiei, care se bazează pe relaţiile de colaborare pe termen lung dezvoltate cu producători de renume din industria auto.

Pentru a rămâne competitivă din perspectiva costurilor, Vimercati Spa a început în anul 2007 un proces de internaţionalizare, al cărui prim pas a fost înfiinţarea Vimercati East Europe în Hemeiuş, Bacău, România.