PSD sediuDe când a intrat în zodia Benea, PSD Bacău a trecut la regim. Gata cu lăfăiala. Două etaje la SIF, cu sală de şedinţe, cabinete parlamentare separate etc. pare cam mult, aproape de opulenţă. Aprecierea îmi aparţine. Însă, noua conducere a ras trei sferturi. I-a îngrămădit, evreieşte, într-un pătrăţel. Cred că le-a pus, la veceul comun de pe hol, aparate de săpun lichid cu fise.

Dacă se întâmplă să vină toţi cei 7 parlamentari şi consilierii lor odată  în sediu, secretarele trebuie să iasă afară.

Pe lângă pesediştii, liberalii, cu 5 parlamentari, s-au aşezat boiereşte în Casa Cancicov. Au curte frumoasă (pot s-o pună de un grătărel în familie), terasă în spate, baie proprie. V-am zis, boieri.

Însă cei care întrec măsura sunt pedeliştii Tudoriţei Lungu. Ăştia întorc tirul, că n-au niciun parlamentar. Ar putea face bani închiriind spaţii de birouri, iar în curtea din spate ar putea organiza cumătrii, majorate sau alte asemenea manifestări culturale.

O fi şi o strategie de imagine a pesedeului, deh, partidul de stânga, al oamenilor săraci, a celor mulţi. Se poate. Însă atunci le sugerez să-şi parcheze gipurile mai în spate, că au nişte vagoane în dotare, de intră organizaţia lui Necula în maximum două de alea.