ANIANI ar avea mult de lucru în Bacău. Mai bine şi-ar deschide un birou aici. Ştiu pe cineva care le-ar putea pune la dispoziţie un spaţiu decent. După trânta luată de Scripăţ (trebuie să recunosc că e talentat la asta), mi-am aruncat ochii pe listele de consilieri judeţeni. Era să spun că am dat de surprize, însă nici măcar nu pot fi numite surprize. 

La Consiliul Judeţean, amândoi vicepreşedinţii ar putea avea probleme. Despre firma lui Ionel Floroiu s-a mai scris, cică zburdă prin judeţ. Mă îndoiesc că a dat-o mai încolo de familie. De verificat!

Claudiu Năstasă are firmă care a lucrat pentru Primăria Bacău (Spital TBC, Piaţa Centrală). Nu cred că a închis-o. De verificat!

Era să uit, de data asta trebuie să explic ce are sula cu prefectura. Atât timp cât bugetul municipiului este alimentat şi de la bugetul judeţului se cheamă că-şi dau bani singuri, deci sunt incompatibili.

Pe acelaşi principiu, nu se simt prea bine nici consilierii Nicu Şapcă, Laurenţiu Ganea, Costică Marcu sau Eugen Ochenatu. Ăştia ar putea avea probleme din cauza firmelor. Însă, Neculai Olaru ar putea avea probleme cu funcţia. El e director la CET, companie a CL Bacău.

Eu zic că nu-s departe de adevăr. Ar putea fi verificaţi.

Cu scuzele de rigoare că nu i-am băgat în seamă pe unii, dar nu-i ştiu pe toţi. Am şi eu lacune în cultura generală. Sigur mai sunt.

Aş mai încerca vreo doi „grei”.

Consilierul judeţean PER Gabriel Căsăneanu are o firmă care comercializează maşini ca alea în care se plimbă unii de pe la Consiliul Judeţean (inclusiv preşedintele). Unde or face servisarea?

Al doilea e pilotul sau copilotul (niciodată n-am ştiut) de la Oneşti, Adrian Răspopa. Omul e şi consilier judeţean PSD, iar instituţia îi finanţează echipa, nu ştiu forma juridică, însă banii se duc. Tot CJ s-a asociat cu Rally Spirit, asociaţia la care Răspopa e preşedinte, pentru Raliul Moldovei.

Ştiu că oamenii sunt „grei”. Ştiu că că li se rupe. Tocmai de aia eu le-aş propune să aibă măcar demnitatea lui Scripăţ, care şi-a dat demisia din cauza unui contract de trei lei şi 10 bani.