Citesc în Ziarul de Bacău că se negociază intens postul de prefect.

Adică useristplusiștii primarului negociază cu penelistii aliați din Consiliul Local.

Ar fi o greșeală politică imensă să-i umilească pe liberali și să le ia poziția pe care peneliștii o consideră a lor de drept. Sigur că USR-PLUS poate să facă asta și, poate, chiar ar fi bine din multe puncte de vedere.

Însă, Viziteu și-ar pierde orice sprijin în Consiliu Local. L-ar trece liberalii la ascuțit creioane pentru restul mandatului.

Inițiativa în ceea ce privește bunul mers al municipiului ar trece pentru prima oară în sarcina unui Consiliu Local în care primarul și consilierii săi sunt într-o minoritate absolută. Și poate nici asta n-ar fi rău.

Și mai au o problemă USR-iștii, n-au om pentru postul ăsta, adică un funcționar public pe care să-l ia și să-l cocoațe în funcție. Doar dacă nu cumva merge și metoda patentată de PSD, ALDE, PNL de face o angajare fictivă pe undeva prin Primăria Bacău, că alta n-au, și restul vine de la sine. Dar asta înseamnă să-și calce principiile în picioare să lingă unde au scuipat în ultimii 5 ani. Sau nu?

Aud că poate se schimbă legislația, fix pentru domnii de la USR, că liberalii și udemeriștii au schemele pregătite. Printr-o ordonanță de urgență, „noaptea ca hoții”? Poate fi dată și dimineața, oricum Dragnea ar jubila. Și el și-a dorit mult ca prefecții să fie trecuți oficial de bariera „apoliticului”.