KlausUSL-ul, dar ce zic eu, toată România se crămăluiește de vreo câteva zile. Motivul este neamțul nostru prea-iubit, Klaus Johannis. Mesia din Sibiu.

Trebuie să recunosc faptul că nu-mi plac deloc negocierile cu public, din simplul motiv că  am permanenta impresie că se fac eforturi enorme să fiu mințit.

De ce ar lăsa Johannis primăria lui sigură, dătătoare de venituri și prestigiu, pentru un post de ministru absolut nesigur și extrem de eroziv la nivel de prestigiu?

Habar n-am ce-i promit sau cu ce îl presează useliștii de l-au convins să joace în piesa asta. Ce dracu pot negocia cu primarul Sibiului sau doar între ei pedesiștii și peneliștii.

Ce au de câștigat? La prima vedere mai nimic. Și atunci de ce atâta încrâncenare?

Explicația ar putea fi una extrem de simplă. Liberalii au ceea ce pesediștii n-au, omul panaceu, politicianul neacuzabil, Mister Credibilitate. Miza – alegerile de anul acesta, europarlamentare și, mai ales, prezidențiale.

Indiferent ce matrapazlâcuri vor face organizatorii, useliștii, de-ar fura voturi cu sacul, camionul sau STS-ul, Klaus va fi scutul perfect. Cam ca Arafat, și ăsta aterizat tot la Interne.

Cine să se ia la trântă cu Johannis Prea-Cinstitul? Ar părea ridicol în ochii poporului.

Unde mai pui că și madam Merkel s-ar gândi de două ori înainte să sară de cur în sus.

Eu zic că acum PNL și PSD negociază organizarea alegerilor.

Poza-i din Adevărul.