studenti-29677Protestul cu vacă al studenţilor din Timişoara mi-a adus aminte de pinguinii dansatori ai sindicaliştilor. Sigur că simboluri de astea necuvântătoare au mai fost plimbate pe la Bucureşi sau în alte locaţii de mitingeală. Unii au mers cu oaia, alţii cu ţapul, combina, tractorul, sicriul, masca de gaze sau oul stricat. Nu ţine!

Oricât de inteligente ni s-ar părea, oricât de haioase, încărcate de mesaj sau deştepte ar fi, aceste forme de protest nu prind. Nu sunt eficiente. Românul ştie doar de bâtă. Şi Iliescu a ştiut asta înaintea la toţi. Nu-i aşa? Şi moştenitorii lui.

Pot să plimbe studenţii vaca 7 luni de acum încolo, nu va apărea niciun efect. Trebuie vreo doi să intre în greva foamei. Apropo de greva foamei, apostoliţa dăscălimii române nu mai face o grevă cu ochii vineţi şi cămaşă albă pentru că sistemul de învăţământ, şi aşa subfinanţat, va mai pierde nişte bani când se întoarce Ponta din concediu?

Pentru sistemul de învăţământ plimbă vaca două sute de studenţi. Pentru Rapid joacă rummy de foame trei bruneţi. Mediatizarea este net în favoarea jucătorilor de rummy.