mihai-banuMihai Banu a renunţat la funcţia de director al Direcţiei Agricole Bacău. Neoficial, pentru că oficial se află într-un soi de concediu medical până pe 31 august. Banu zice că pensionarea reprezintă pentru el ieşirea definitivă din viaţa publică. Fostul deputat e gata să parieze că renunţă şi la orice activitate politică.

Eu sunt gata să pariez că-l voi măi întâlni pe la vreo conferinţă de presă, pe la vreun sediu de partid politic.

„Militant nu voi mai fi niciodată. Convingerile mele rămân de dreapta. Îmi voi sfătui cunoştinţele să voteze cu partidele de dreapta, însă nu voi mai activa în nicio formaţiune politică”, mi-a declarat, foarte convins :), proaspătul pensionar.

Tot el mi-a dezvăluit că a avut o propunere recentă, de la Iniţiativa România Liberală, pentru a forma o filială în Bacău, propunere pe care a declinat-o.

Banu se va ocupa în continuare de agricultură. „Am de treabă multă la ferma mea. Mi-am propus să mai şi călătoresc.”

„Îmi pare rău că n-am ieşit de la 1 ianuarie la pensie. N-am ştiut că îndeplinesc condiţiile. Este frustrant să stai într-o funcţie, cu este cea de director al DGA, şi să nu poţi avea nicio iniţiativă. Unde mai pui şi că pensia va fi cu vreo 20 de procente mai mare decât salariul”, râde Banu explicându-şi decizia.

CV-ul profesional şi politic (aproape complet) al lui Mihai Banu îl găsiţi aici. Mai sunt, însă, şi multe poveşti care pot îmbrăca acest CV tehnic.