Adevărul despre, evident, şansele de a deveni preşedintele PDL. Doar 7-8 din cei 100 de delegaţi ai PDL Bacău la Convenţia Naţională au fost prezenţi, vineri, la prezentarea moţiunii „Reformiştii” susţinută de Monica Macovei. Totuşi, europarlamentarul a vorbit în faţa unei săli pline (cea de la Centrul George Apostu). S-a stat şi în picioare. Cel mai probabil restul până la vreo 100 de participanţi erau membri sau simpatizanţi democrat-liberali (şi vreo câţiva ziarişti).

Macovei a venit în Bacău însoţită de fostul ministru de Externe Teodor Baconschi. După ce şi-a ţinut discursul de prezentare a moţiunii sale,  Macovei s-a arătat interesată de câţi delegaţi sunt în sală. Momentul a fost uşor jenant, însă unul al adevărului. Probabil Macovei a înţeles că alegerile dintr-un partid se pot aranja în mai multe feluri, nu doar la urnă (aşa cum îl acuză pe Blaga).

Pentru a nu minţi prin omisiune, trebuie să spun că preşedintele judeţenei PDL, Gabriel Berca este unul dintre semnatarii moţiunii Elenei Udrea, aşa că este explicabilă oarecum situaţia.

O altă ciudăţenie (pentru mine personal) a fost a aceea că simpatizanţii băcăuani ai Monicăi Macovei sunt destul de mulţi şi destul de insistenţi. Am primit cel puţin 7 telefoane (aici includ şi sms-urile) pentru a fi informat că vin Macovei şi Baconschi în Bacău. Adică interes a fost.