La conferinţa de presă de la finalui întâlnirii cu Elena Udrea, preşedintele PDL Bacău Gabriel Berca a dat de pămând cu unii dintre colegii săi din conducerea organizaţiei judeţene. El i-a acuzat direct de colaboraţionism cu USL pe fostul deputat Adrian Popescu, pe Cristian Cucuianu (candidat la Camera Deputaţilor) şi pe Victor Diaconu – primarul din Ardeoani.

„Eu şi deputatul Vreme am adunat jumătate din voturile obţinute de PDL în judeţul Bacău. Sunt unii colegi de ai mei care au făcut blat cu USL. Cum altfel se explică, de exemplu, că în Colegiul 8 am obţinut doar 5%?  Şi aici avem câţiva primari. Însă la Ardeoani, comună cu primar de-al nostru, PDL a fost votat de 2%. Soţia unui fost deputat conduce şi acum, la aproap 1 an de la pierderea guvernării, Direcţia de Sănătate Publică Bacău. Eu ce să cred?”, a răbufnit fostul senator iritat de întrebările privind pierderea alegerilor (citatul este aproximativ – nu şi sensul său).

Întâmplător sau nu, cei trei nominalizaţi sunt vechi pedişti (tocmai din aripa care i-a fost ostilă întotdeauna lui Berca). Înafară de Popescu, ceilalţi doi acuzaţi nici macar n-au participat la întâlnirea cu Udrea.

Despre vizitele Elenei Udrea şi Monicăi Macovei în Bacău scriu mai târziu. Sunt nişte amănunte interesante.