Cu traista-n băţ
(07.03.2013)

Costică Rusu a închis Impuls TV pentru că a putut şi atât l-a dus capul. Sunt lucruri nespuse şi ar fi păcat să las loc de interpretări. Patronul de betoniere ascunse şi de staţii de betoane închiriate şi-a luat o muie de la Antene acum vreo 2-3 ani. A plătit cât nu face pe nişte scule, a amenajat cele mai mişto studiouri din Bacău, a organizat cea mai flenduri lansare din istoria Bacăului şi a emis cu sigla A1 câteva luni. Întreruperea emisiei a fost decisă la Bucureşti, pe motiv de obedienţă faţă de PDL :).

A urmat un episod numit Puls TV. Eşec şi ăsta. După care a intrat în scenă Elvis Bodea. Ăsta-i momentul din care Costică n-a mai băgat niciun leuţ, deşi era asociat cu 50% în firma care deţinea licenţa de emisie. A concesionat clădirea şi echipamentele pentru o perioadă de trei ani şi dus a fost. Nici n-a mai trecut pe acolo, decât de trei ori.

Prima dată a fost în campania de la locale. A venit val-vârtej, a dat cu ghioaga, a zis că închide televiziunea pe motiv că Impuls TV era prea moale cu Stavarache. Ca să traduc: Nelu Broşteanu era prea moale cu Stavarache 🙂 (ştiu sună ca o glumă, însă aşa punea Costică problema atunci). Din cauză că nu prea putea să-l schimbe aşa de uşor, Costică l-a adus pe Mircea Merticariu drept comoderator şi i l-a băgat lui Broşteanu pe gât. A mai ţipat Costică şi că trebuie susţinut Târnăcop (dacă nu vi-l amintiţi este personajul care demola Bacăul şi făcea altul mai bun), însă după ce acestuia i-a fost respins dosarul de candidatură, situaţia la Impuls TV s-a detensionat brusc. Şi iarăşi niciun ban de la Costică sau de la vreun prieten de-al său.

A doua oară, Costică a venit fix în campania de la parlamentare. N-a mai făcut iureş, poate şi pentru că emisiunea electorală era produsă de altă firmă, iar lucrurile erau ceva mai clare. S-a uitat pe lista de candidaţi programaţi în emisiune. A mormăit ceva de liberali, a zis ceva de Luchian (nu ştiu dacă de bine sau de rău) şi a plecat.

A treia oră a venit săptămâna trecută. S-a repetat oarecum povestea de la locale, însă puţin altfel. Data asta în vizorul lui Costică intrase Dragoş Benea.

Am avut o reţinere în a povesti ce s-a întâmplat, însă mi-am amintit că Rusu însuşi mi-a zis să-l sun pe Benea, să vorbesc cu el. I-a zis şi lui Elvis. Eu am interpretat asta ca fiind o „dezlegare” (adică discuţia a fost publică şi nu este nimic de ascuns) şi nu ca un îndemn la a-l şantaja pe Benea să dea mai mult. Am avut şi discuţia cu Benea, însă după ce s-a oprit emisia la televiziune, asta aşa ca să nu poată fi interpretată în niciun fel. 

Ce a cerut Costică:

Timp de o lună de zile (sau până la alegerile din PSD) Dragoş Benea să fie futut câte o oră în fiecare zi. Nu o zi pe săptămână, nu 5-10 emisiuni, nu ştiri, nuuuuuu. Toată luna şi duminica dacă se poate.

Futaiul trebuia să fie de la 20.00 la 21.00 sub sigla „Faţă în faţă”, adică fix în emisiunea produsă şi moderată de subsemnatul. Nu în alte emisiuni, nu pe alt segment orar, ci fix la mine în emisiune. Eu cred că era puţin confuz, când cerea astea pentru că nu ştia nici măcar ce să-i reproşăm lui Benea sau cine ar putea fi invitat într-un asemenea tocşou.

Pe câţi bani

Nici asta nu ştia foarte bine Costică. Iniţial a vorbit de 160 de milioane, la final vorbea de 10 milioane de emisiune (plătibili dacă-i place clientului ce a ieşit 🙂 ). I-am spus că-i prea ieftin, că nu merită să te compromiţi ca instituţie media pentru o sumă care nu acoperă nici măcar avansul chenzinal.

Cine să-l fută pe Benea

Costică a intuit că s-ar putea trezi refuzat de mine şi a încercat cu Merticariu. N-a mai ţinut nici aici :). Aşa că l-a chemat pe Ovidiu Drug. Nu e vreun reproş, oamenii n-au nicio vină că s-a apelat la ei. Eu doar relatez ce s-a întâmplat cu nume şi prenume, subiect şi predicat.

Cum s-a încheiat discuţia

Costică n-a fost refuzat categoric nici de mine, nici de Elvis Bodea. Doar i-am explicat berbecului care sunt dezavantajele unei asemenea campanii. Rusu i-a dat termen asociatului său, până a doua zi la 12.00, să se decidă dacă acceptă contractul cu inamicul lui Benea. Eu, oricum, eram sărit din schemă.

A doua zi la 10.00 Costică a tras heblul, fără nicio explicaţie. Nici măcar nu ştiu dacă în urma discuţiei, rezumate mai sus, a luat această decizie. Adică, nu ştiu nici măcar dacă din cauză de PSD 🙂  nu mai am eu emisiune. 

Alte amănunte

1. Inamicul lui Benea ar fi Virgil Mândru. Asta a zis Costică. Totuşi, puţin probabil.

2. După ce Benea ar fi pierdut alegerile, alături de Impuls TV ar fi venit şi alţi investitori :).

3. Joi seara, eu am decis să renunţ la emisiune în favoarea lui Rusu, deşi aveam un contract de colaborare în desfăşurare perfect valabil. Nu mă dau fată mare, însă Costică e prea ieftin, prea spart la gură, diletant, prea îngâmfat şi cu un istoric nenorocit (în ale presei) pentru a lucra cu el vreodată.

4. Răspunsul lui Elvis ar fi fost „nu”, oricum.