NeculaDeputatul PSD Cosmin Necula face ordine în gunoiul Bacăului, sau măcar așa zice el.

Mi-a plăcut găselnița cu noua arhitectură a taxei de salubrizare. Nu e de aruncat la gunoi 🙂 . E chiar de dezbătut public.

E o altă filosofie fiscală. Dacă se mai pupă și cu legislația românească și contractele municipalității, de ce să nu fie supusă dezbaterii?

Nu mi-au plăcut atacurile direct la Soma, firma de salubrizare.

Să ne înțelegem! Nu iau apărarea nimănui, mai ales că acolo apare și un contract, cu adevărat ciudat, între Consiliul Local și Soma, pentru următorii 20 de ani, votat într-un ajun de Crăciun, când toată lumea-i cu gândul la coada godacului sau la cadourile moșului.

Dar asta-i treaba altora, plătiți pentru asta, adică să supravegheze cum și de ce se semnează anumite acte.

Am zis că nu-mi plac atacurile la Soma în contextul în care urmează o licitație menită să desemneze operatorul serviciului de salubrizare în municipiul Bacău și vreo 22 de comune, acum operate de firma băcăuană.

Din câte știu, concurenta acesteia este Romprest, o companie prietenoasă cu partidul domnului deputat Necula. Sursele mele zic că firma fugarului Florian Walter ar fi achiziționat deja un teren în municipiul Bacău, de la una din companiile lui Costel Cășuneanu, teren pe care ar urma să-și organizeze baza logistică necesară.

Soma și Romprest s-au mai războit pentru gunoiul băcăuanilor.

Aș putea întreba de ce apar dezvăluirile astea cu Soma acum și nu în urmă cu un an (de exemplu), dar ar însemna să acuz pe cineva de complicitate și tăinuire și nu-i treaba mea.

Tăcerea Soma e și ea un semn de vinovăție. În mod normal, o companie serioasă ar trebui să reacționeze.