S-a dat drumul la cel de al doilea giratoriu în Șerbănești. Traficul e aproape de blocaj.

„Mi-au trebuit 50 de minute să ajung de la autogară până la Siret” mi-a urlat în telefon un amic exasperat de calmul meu generat de comoditatea biroului.

„Ăia de la poliția locală care încercă să dirijeze traficul sunt ca în Jandarmul și jandarmerițele”, ține el să-mi întregească tabloul.

Pun mâna pe telefon să mă conving de „calamitate”. Deschid aplicația pe care o folosesc doar ca să văd pe unde mai sunt radare când plec la drum lung.

Waze e roșu ca la semafor.

Mă amuz când mi-l închipui pe amicul meu cât era de furios în condițiile în care știu că se grăbea rău. Zic un pios „Doamne ferește!”

Dacă la 11.00 e bolcaj în zonă mă gândesc că între 16.00 și 19.00 e nasol rău.

Pentru autocarele PSD: cred că se ajunge mai ușor la Iași prin Buhuși. E drumul mai întortocheat, dar decât să stai 50 de minute blocat în trafic și să-ți înjuri colegii de partid de la Primăria Bacău sau de la SSPM mai bine ocolești puțin.

În mod normal cel de al doilea sens giratoriu ar fi trebuit să facă circulația în zonă lină ca o apă cristalină. Rezultatul pare a fi altul. Este foarte adevărat că mulți au anticipat asta. Să sperăm că e doar un început mai stângaci și că lucrurile se vor rezolva.