arafatÎn ajun de Crăciun, autoritățile băcăuane s-au prezentat în fața electorilor cu Arafatu’. E din categoria ”new romanian traditione”. E un fel de Jian, dar mai urban și fără flintă.

Cum nu știți cine este? Arabul cinstit care lucrează la Guvern și cere bani pentru un ONG din Târgu Mureș. Un fel de Dumnezeu al serviciilor medicale de urgență, pe care le-a și inventat. Amercanii, nemții și englejii doar l-au copiat.

Ar fi bine să mă opresc. Altfel intru in coliziune cu fanii binefăcătorului.

Oricum, el n-are nicio vină în povestea asta. Este doar maimuța. A fost adus pe post de decor, cam ca maimuțicile fotografilor de pe litoral, sau ursul împăiat din Parcul Cancicov.

”Bacăul este al 37-lea județ din țară care are acum dispecerat integrat” a declarat Arafat pentru Ziarul de Bacău.

Raede, până pe la 20 poți ”inaugura” cât și cum vrei. Dar, inaugurare la poziția 37 din 40 este o miștocăreală. E nesimțire din partea ta și umiliță pentru un județ aflat în top 10 ca suprafață și număr de locuitori. Cine a mai rămas? Covasna Harghita și Vasluiul, că Teleormanul are sigur.

A inaugurat un ”dispecerat integrat”. Iertați-mi ignoranța, însă nu văd vreo minune a tehnicii sau a managementului resurselor umane. Asta trebuia să se facă de 10 ani, cel puțin.

Mașina ATI ”e din bani europeni”. Deci, care-i rolul Arafatului? Ăla care l-am zis eu mai sus, de maimuță bună de pozat președintele, prefectul și care or mai fi fost acolo. Mai răsfirați, băieți. Bacăul pe locul 37 , așa arată lista de priorități a lui Raed Arafat. Eu stăteam puțin ”pe burtă” cu inaugurarea asta.

Repet, Bacăul merita un loc măcar în prima jumătate a listei dacă s-ar fi luat în calcul suprafața și numărul de locuitori ai județului.