IMG-20131219-00499La Centru de Afaceri Cancicov s-a desfășurat Gala Sportului Băcăuan, înainte de Crăciun, în sala cea mai mare. N-am să contest munca unor oameni, orele de sacrificiu, tonele de sudoare scurse pe altarul performanței. Însă festivitatea a fost jenantă.

Era îngrămădeală ca la pomană. În sală stăteau ca sardelele în conservă.

Campioanele lui Grapă și antrenorul lor sau Norbert Trandafir sunt doar câțiva dintre sportivii uriași ai Bacăului care stăteau cuminți pe hol, așteptând să fie băgați în seamă de cineva. Au mai fost și alții. Îmi cer scuze că nu-i pot nominaliza.

Performanța se face și cu umilință, iar sportivii Bacăului și-au încasat-o de Crăciun. Înainte să le fie recunoscute meritele sportive și aportul adus la construirea și menținerea unui brand de județ au învățat la ce duce încăpățânarea șefilor de cluburi și a organizatorilor evenimentului.

La Teatrul de Vară sau în Sala Sporturilor s-ar fi simțit prea campioni?

Dacă erau la Teleorman încăpeau în sala de ședințe de la Palatul Administrativ. Așa, în Bacău sunt cam mulți campioni. Iar dacă mai adunăm și de pe la Onești… Chiar, oneștenii nu sunt băcăuani? Ei, nici pe hol n-au fost invitați.