Ioan Melinte este un fel de „Nemuritorul” la APIA Bacău. Trebuie să subliniez de la început că omul este pesedist. A fost primul director al instituţiei. Pe vremea când PC-ul era „soluţia imorală”, iar Daniel Constantin director mare. Au venit PSD-iştii (lui) şi l-au mazilit. Au urmat procese care i-au dat câştig de cauză. Melinte are de recuperat câteva sute de milioane de la statul român. A fost şi repus în funcţie. Practic lui Melinte „i-a fost bine” doar când la guvernare au fost alte partide decât cel din care face parte. Acum APIA „este” la PC. Şi iar Melinte n-are probleme, sau aşa se pare. Surse din instituţie susţin că ministrul Constantin însuşi ar fi cerut expres ca directorul băcăuan să nu fie clintit din funcţie.

Oricum, Melinte are în mână o patalama, emisă de o instanţa de judecată, „definitivă şi irevocabilă „, care zice negru pe alb că el e şefu’. Nu ştiu cine ar mai risca să-l înlocuiască.
O altă ciudăţenie este tot la „Agricultură”, mai bine spus la Direcţia Agricolă. Acolo titularul postului de director este deputatul Mihai Banu, iar postul de director „plin” este blocat până la sfârşitul mandatului parlamentarului pedelist. Oricine ar fi pus acum nu este decât interimar. Iar dacă Banu nu ar mai fi ales deputat sau nu ar mai candida s-ar întoarce la conducerea instituţiei. Aşa că, nu cred să rişte cineva un mandat de o toamnă. Abia după alegerile parlamentare se vor clarifica lucrurile şi aici.