aldeOficial, doar Dragoș Ștefan (foto) a plecat din UNPR Bacău.

El a fost prezentat, vineri, de copreședintele ALDE, Daniel Constantin, drept „marea revenire”. Oricum, a beneficiat de un context politic extrem de bun, a stat la masa greilor pe toată durata conferinței de presă, chiar dacă pe un colț.

Ștefan a mai fost membru al PC și a plecat la PER alături de Cristi Manolache. Sub sigla acestui partid a și fost ales consilier local. A urmat înrolarea în UNPR.

Neoficial, nici consilierul județean Gabriel Căsăneanu nu mai face parte din partidul generalului Izmană. el și-ar fi dat demisia săptămâna trecută.

De fapt cam toată organizația municipală a UNPR va rupe rândurile. Chiar liderul acesteia Cristi Manolache este hotărât să plece, pe motiv de „neseriozitate a conducerii centrale a partidului”.

Adevărul este că UNPR nu-i poate garanta acestuia o candidatură la fotoliul de primar al municipiului Bacău, aceasta fiind prerogativa colegilor de la PSD. Nici ALDE nu pare a-i garanta asta.

Aceeași sursă spune că nici în județ, UNPR nu se simte prea bine. „Achizițiile” venite cu „ordonanța Dragnea” nu se simt foarte bine, care nu au probleme cu justiția își caută locul în partide mai vizibile.