ade3La 8 ani de la „am asigurat fondurile necesare – au început lucrările ”, Tăriceanu a venit în Bacău să se plimbe pe șoseaua de centură a Bacăului. Cu această ocazie fostul premier și-a dat seama că Moldova are niște probleme. Mari. E cea mai săracă. Și n-are infrastructură. Și e mințită de politicieni.

Nu știu ce mi-a cășunat pe om, că de data asta a zis adevărul. Dar, parcă prea brusc.

Și, de parcă n-ar fi fost premierul țării ăsteia, când nu s-a făcut niciun cot de autostradă, când nu s-au început lucrările la șoseaua de centură a Bacăului, sau când s-a închis RAFO.

De parcă n-ar fi fost unul dintre susținătorii cei mai fervenți ai Guvernului Ponta, cel care a trecut la mișto în masterplan autostrada Bacău-Pașcani și n-a început în alți 4 ani șoseaua de centură a Bacăului.

I le amintesc eu, dacă vrea, deși nu cred că-l interesează. Însă, îl rog frumos să nu mai vină la mine acasă să-mi zică că-s sărac și prost, că nu cred că voi mai avea răbdare.

Clipul e pus pe youtube de defuncta „TV Bacău” în timpul campaniei electorale din 2012, așa că trebuie luat în considerare contextul (sau nu), însă declarația de la secunda 45 la 00.53 este făcută în 2008 și este relevantă pentru textul de mai sus.