IvanofAnduranta 2015.1Sâmbătă, de la ora 10.00, începe a doua ediție a concursului de anduranță ecvestră, organizat de Clubul Sportiv Ecvestru „Decebal” din Hemeiuș.

Ieri a avut loc conferința de presă de anunțare a evenimentului. Eu i-aș zice și de explicare a competiției. Conceptul este unul extrem de interesant, protejând caii de eforturi ”peste puterile lor” dar evidențiind antrenamentul lor și abilitățile călăreților de gestionare a unei curse de anduranță.

Ca idee, dacă veniți sâmbătă la Hemeiuș, pe deal, nu vă veți plictisi și nici copii. S-ar putea ca unora dintre mămici să le lipsească magazinele și să le miroase a grajd, depinde de cum va bate vântul. 🙂

Pentru pasionați, caii folosiți în acestă competiție sunt unii ”adevărați”, puțin mai solizi decât cei de paradă, expoziție sau de sărituri. Asta și pentru că, în conformitate cu regulamentul, călărețul nu trebuie să aibă sub 70 de kilograme.

La competiție vor participa inclusiv concurenți din străinătate, deși concursul de la Hemeiuși nu este unul internațional.

Clubul Ecvestru „Decebal” Bacău este cel mai mare din țară, cu 11 sportivi legitimați, cu vârste intre 17 si 60 de ani.

Despre regulament și alte date tehnice eu am mai scris aici.