apaDe la cât la cât? Când va avea loc următoarea scumpire sau, de ce nu, ieftinire?

Am impresia că pentru băcăuani majorarea tarifelor la apă și canal a intrat în rutina zilnică. Nu mai interesează pe foarte multă lume.

Doar electoral se va mai încerca specularea subiectului, deși scumpirea s-a votat unanim, fără niciun comentariu.

Să mai zicem și că am scris despre scumpirea asta de prin februarie (că tot se poartă lauda de sine).

Acum plătește toată lumea la fel, și țăranul și orășeanul. Numai că pentru unii alinierea prețurilor i-a durut ceva mai tare.

Să luăm câteva exemple:

În municipiul Bacău, un metru cub de apă chioară costa, în 2010, 2,62 lei (fără TVA). Acum costă 4,30 lei. Cam cu 65% mai mult.

În 2010, cel mai mișto era să locuiești la Măgura, adică tot pe aproape. Aici se plătea doar 1 leu și 30 de bani pentru un metru cub de apă consumată. Acum costă de 3,3 ori mai mult.

Tragedia mare-i la canalizare. Pe băcăuanii, care plăteau cel mai mare preț, 1 leu/mc, în 2010, îi costă acum de 3,2 ori mai mult. Dărmăneștenii (aia 200 din centru, că restul abia acum au văzut cum arată o canalizare) scot din buzunare de 7,5 ori mai mult.

Trasul apei, îi costă pe buhușeni de peste 4 ori mai mult ca acum 5 ani. Noroc că nu o pot trage de mai multe ori pe noapte, că n-au apă de pe la 22.00, și , astfel, mai fac economie.