rotundasiriancaBineînțeles că titlul este o invenție, ca să nu-i zic minciună, că nu se știe niciodată.

Însă, mă scot din pepeni dezbaterile idioate din ultima perioadă pe tema imigranților sirieni, africani, musulmani etc.

Iresponsabili aproape de cretinism, sau doar mincinoși de meserie, politicieni, analiști, ziariști au isterizat o țară cu invazia imigranților. Primim 1000 sau 6000, 10000 ? Ne invadează, ne dărâmă bisericile, ne răpesc femeile, ne pun la muncă etc.

Bă, idioților, nu vine nimeni. Nici dracu. Și pe ăsta l-am speriat. De când a trecut prin iad Ivan Turbincă și după ce copchii lui Dănilă Prepeleac l-au fugărit pe dracu din ogradă.

Ori suntem atât de săraci și răi, că nici jihadiștii n-ar suporta să se detoneze între noi, de frică să nu-i strice planurile lui Alah, ori superserviciile noastre „specialiste în lumea arabă” și-au făcut datoria.

Distanța mare față de Germania, Franța ori Elveția s-ar putea să mai fie o altă cauză serioasă. Cred că din acest motiv, sirienii nu vor ajunge, decât accidental sau forțat, în Polonia.

Până la urmă cred că-i puțin din fiecare: distanță, nivel de trai, renume, eficiență a serviciilor.

Oricum, nouă, băcăuanilor, până și sinistrații ne fug din casele făcute de stat, așa că am putea face o ofertă serioasă guvernului. Băgăm la Rotunda 1000 de imigranți, iar până de Paște nu rămâne nici urmă de musulmani aici.

La noi și imigranții emigrează repede. Acum câțiva ani au venit chinezoaice la o fabrică de confecții. A scris presa de-ai fi zis că s-a mutat Beijingu la Bacău. Acuma, nu mai găsești chinezoaice nici de-un selfie.

Unul din cei doi sirieni pe care-i cunosc vinde mici boierești și face cruce cu dreapta. Ălălalt s-a turcit, dar tot îi ies operațiile.