Tot aud de niște sute de șantiere prin Bacău. Am zis că-i de bine. Însă încep să mă calce pe nervi ifosele de apolodori etalate într-o campanie electorală perpetuă.

Dacă nu scrie nimeni că n-au făcut nimic de 3, 7 ani sau, după caz, de 20 de ani asta nu înseamnă că au făcut.

Podul de la Onești era acolo doar că mai avea un pic și se dărâma din neglijență. Îl repară pentru că nu se mai putea, riscul era prea mare, nu că sunt gospodari.

Și drumul Bacău-Onești era (continuând până la Brașov).

Și spitalul din Buhuși era. Nu greșesc cu nimic dacă adaug spitalele din Bacău sau Onești. Apolodorii ăștia n-au construit nimic. Doar au văruit după ce câțiva zeci de ani n-au făcut nimic tot ei.

Școlile zugrăvite și străzile mânjite cu asfalt nu-s noi.

Și rezerva de apă era acolo la Gherăiești, doar că în paragină, nu s-a forat niciun puț nou.

Dragi Apolodori, dacă vă renovați apartamentele, vilele sau clădirile de birouri (după caz), nu înseamnă că aveți niște proprietăți în plus, sunt tot alea.

Pentru exemplificare, neterminate sunt: Spitalul Municipal, centura rutieră a Bacăului, Insula de Agrement, aducțiunea de apă a Bacăului etc.

Și tot ca exemple sunt și cele lăsate în ruină: stadionul municipal, strada de la intrare în Salina Târgu Ocna, cinematograful Orizont etc.

Asta e doar așa o listă încropită la o cafea, nu un studiu. Probabil că sunt mult mai multe ruine și foarte puține realizări (noi ar fi Centrul de Afaceri și Expoziții, aerogara, subpasajul, pasajul dinspre Mărgineni)

Mai sunt și investițiile inutile, însă astea sunt subiect separat.