În PSD – normal – de unde (nu) a plecat.

Mai oficial, mai neoficial, Nicolae Zaharia revine în PSD. De fapt, e cam ciudat să spun „se întoarce” pentru că nu ştiu vreo decizie a organizaţiei băcăuane a PSD prin care să fi fost exclus din cauza candidaturii sale sub sigla lui Zorro şi nu a trandafirilor, dar mai ales a atacurilor la adresa liderilor săi de partid.

Pe 4 mai 2012 Zorro  zicea pe blogul său: „Eram convins că intenţia mea de a candida la Primăria Bacău îi sperie pe Stavarache, Sechelariu (SS), Benea şi Hrebenciuc! Acum am certitudinea că au tras toate sforile posibile ca să fiu împiedicat să candidez! Aceasta este, de 16 ani de zile, tragedia noastră, a cetăţenilor din acest municipiu. Atunci când vrem să îi schimbăm pe cei care ne-au trădat, pe cei care ne-au vândut în favoarea grupurilor clientelare, ei inventează modalităţi prin care noi, cei care vrem să luptăm pentru dreptate, suntem anihilaţi mişeleşte! Acesta este cazul meu, al independentului Nicolae Zaharia care am demascat mişmaşurile lor iar acum vor să-mi astupe gura!”

Mişto, nu? Cu ce i-or fi astupat gura, că nu mai zice nimic? Mai mult, cică se plimbă pe la cabinetul deputatului Gabriel Vlase. Se zice că primele apariţii le-a avut chiar din timpul campaniei electorale de la parlamentare, unde ar fi prestat ca un „membru cu drepturi depline şi aere de şef atoateştiutor”. Informaţia o am, evident, pe surse. Iar sursa este exact din colţul opus al PSD. Ea, sursa, mai zice că Z ar fi chiar „şef de cabinet”. Informaţia a fost confirmată parţial (fără confirmarea poziţiei de şef).