Despre incidentul de la Oneşti dintre Lemnaru&co şi jurnalişti s-a scris pe aghiuţă, contrasens şi ferma politica. Eu am pierdut ştirea din motive care, cel mai sigur, nu prezintă interes. N-am mai vrut să scriu, mai ales că am, aşa o vagă impresie, că aş fi scris despre inventarea apei calde. Opacitatea administraţiei Lemnaru, să-mi fie cu iertare, a fost cultivată prin neimplicare, inclusiv de jurnaliştii care acum au păţit-o. Toată lumea ştia că primarul e mai „comunist” de felul său şi i s-a tolerat asta ani de zile. Probabil că şi eu am un procent în această vină.

M-am convins, încă odată, că „somnul raţiunii naşte monştri”. Tolerată 20 de ani, atitudinea lui Lemnaru a născut monstruleţi. Mai bine spus, matusalemicul s-a înconjurat de comunistoizi, după chipul şi asemănarea sa. E îngrozitoare obtuzitatea acestei administraţii de municipiu în 2012.

Cel mai grav e că secretarul (garantul legalităţii) nu numai că a girat încălcarea legii, ci a mai şi ameninţat. Nişte idioţi. Despre incident nu mai scriu, că nu pot fi decât subiectiv. Voi scrie despre reacţia unui parlamentar vizavi de incident.

Valerian Vreme a promis într-un comunicat de presă că: „… voi sesiza Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, unde voi solicita să fie analizat comportamentul secretarului Daniel Spânu şi să se aplice sancţiunilor ce se impun, potrivit regulamentelor şi legilor în vigoare…”

Vreau s-o văd şi pe asta! Un secretar sancţionat de ANFP pe motiv de „ziarişti”. Ăştia nu-i sancţionează pe funcţionarii publici nici după ce instanţele i-au condamnat pentru luare de mită. E ca la doctori cu aşa numitul colegiu al medicilor.

În altă ordine de idei, e lăudabilă poziţia deputatului oneştean, deşi putea fi mai rapidă şi dură. Sau poate vreau eu prea mult.

Aştept reacţia celuilalt parlamentar de Oneşti, senatorul Vasile Nistor. Nu vreau să fiu ironic, dar probabil a fost ocupat cu organizarea congreselor din acest weekend şi n-a avut timp. Cu siguranţă, îşi va face.