parlament1Avem și câțiva băcăuani cuibăriți în structurile de conducere din Parlamentul României. Zilele astea s-au desemnat (votat) noile Birouri Permanente.

La Senat, doar Vasile Nistor a reușit să facă parte din Biroul Permanent. Este adevărat că nu prea se omoară cu firea pe acolo, dar e vicepreședinte din 2012. Nistor este senator ALDE, ales pe listele USL.

La Camera Deputaților, în Biroul Permanent avem doi băcăuani.

Gabriel Vlase, ales PSD, este vicepreședinte din nou, după ce mai obținuse un mandat în februarie 2015. Atunci la înlocuit pe tutorele său politic Viorel Hrebenciuc.

Liberalul Ionel Palăr, prinde și el vechime în funcția de chestor, după ce a mai deținut-o în 3 sesiuni anterioare, adică din 2013 încoace.

Bine că-s de la 3 partide diferite ca să nu fiu acuzat de partizanat pentru ce voi zice mai jos.

Niciunul n-a reușit, până acum, să-mi explice cu ce se ocupă acolo și care-i influența benefică pe care o pot exercita pentru Bacău, adică pentru votanții lor.

Doar s-au plâns că-s foarte ocupați și că fac „sacrificii personale”.

Părerea mea este că habar n-au nici ei. Înafară de sporul financiar propriu, ar mai fi un mic beneficiu de imagine.

Cei doi vicepreședinți nici măcar n-au mai dat ochii cu presa locală după obținerea mandatelor.

Dacă pe Vlase l-am mai văzut (pe facebook) pozând pe lângă fustele popilor din colegiul său, pe la nu-ș ce sfințiri de clopotnițe, la Nistor am mari îndoieli că știe foarte exact unde îi este cabinetul parlamentar în Onești sau sediul organizației ALDE din Bacău.