Mare întâlnire pe pontonul Insulei de agrement din Bacău. Printre alții cu treabă pe acolo, erau și premierul Viorica Dăncilă și comisarul european Corina Crețu.

După ce au fost trecute prin vadul Bistriței pe jos, ca să vadă realitățile Bacăului de sub nivelul apei, cele două cuconițe au zâmbit frumos la camere. Ba nu, Corina s-a încruntat puțin. A zis că trebuie respectate termenele, că nu-i loc de întors.

Ce am înțeles eu de la adunarea asta:

  1. că pe insulă toată treaba-i întârziată din cauza altora, dar că se va face până în decembrie 2018. Și-a luat primarul angajamentul.
  2. că se vor da bani pentru decolmatare, „ca să auzim clipocitul apei” când ne plimbăm pe faleză.

Să fie într-un ceas bun! Că n-aduce jumate de mandat ce aduce ceasul.

Doar că am rămas profund nelămurit de o treabă.

Dacă am înțeles bine, cei de la Apele Române și-au făcut partea lor de decolmatare sau pe aproape. Jumătatea de mâl a Primăriei Bacău a rămas la locul ei.

Liberalii erau hoți și ai dracului, dar de doi ani de când au venit creștinii ăștialalți, de ce n-a dat nimeni niciun leuț? Acuma-i dau bani tot ăștia de la Apele Române. Și ca să fie scenariul complet, am vaga impresie că aluviunile vor fi folosite „la ecologizarea haldei de fosfogips”.

A trebuit să treacă Viorica Bistrița cu sacoșa de bani ca să rezolve problema.

Ar mai fi una, dar e un răutăcism:

-dacă tot le-au pus să meargă pe cucoane prin colbul patriei ca să ajungă pe un ponton înconjurat de papură, de ce nu le-a arătat toată Insula? Poate pentru că li se rupe și au venit acolo doar ca să scape de gura pesediștilor din Bacău sau să le plătească o datorie mai veche.