Marius Gabriel Gheorghiță, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, își va pierde funcția. Conducerea județeană a ALDE a luat deja acestă decizie în urmă cu două săptămâni.

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele organizației deputatul Constantin Avram în emisiunea „La pas prin Moldova” difuzată de postul regional TeleMoldova.

El a explicat procedura susținând că Gheorghiță ar fi promis că-și depune demisia, lucru care nu s-a petrecut.


Vicepreședintele căzut în dizgrația partidului recunoaște situația însă susține că a cerut să fie exclus din partid.

„În ședința de acum două săptămâni niciun coleg nu mi-a reproșat public nimic. Votul a fost unul care spune altceva. Nu mă deranjează”, ne-a declarat Marius Gabriel Gheorghiță.

Pe 20 octombrie 2017, vicepreședintele CJ scria pe contul personal de facebook:

„Sfarsit de drum. Am fost nevoit sa ma despart de oamenii alături de care am muncit timp de 10 ani. Cu bune cu rele, bucurii, supărari, satisfacții, eșecuri, dezamăgiri, realizări, unitate, prietenie, incredere. Am fost o echipă. Multumesc tuturor dar fiecăruia in mod diferit!” 

Deși Constantin Avram n-a vrut să avanseze niciun nume, primul pe lista zvonurilor ca viitor vicepreședinte CJ este Adrian Popescu. Fostul deputat PDL a candidat pe lista de consilieri județeni ALDE la alegerile locale din 2016.