fakeMult timp elementele definitorii ale imaginii cocalarului erau: lanţul de vacă la gât, neapărat cu o cruce mare, ghiulurile (s-a înţeles că din aur), unghia de la degetul mic, pantofii de lac, eventual geaca de blugi (canadiana) sau de piele. Asta, cel mai probabil pentru că aria geografică de imitare era mult restrânsă, faţă de ce avem astăzi. Atunci erau turceşti.

Pentru că, da, cocalarii au adoptat alte valori: iphon-ul, ceasul Hublot (dar e merge şi un Fossil), geaca Moncler, tricourile Paul&shark (dacă n-ar fi purtat Băse celebra cipilică, rămâneau cocalarii la nivelul de Lacoste :)). Apropo, e plin Bacăul de geci cu emblemă Moncler, dar nu există niciun magazin care să le comercializeze.

Dacă-mi aduc bine aminte canadienele de blugi purtate de valutişti şi patronii de buticuri prin anii ”90 erau mai rare şi mai valoroase decât gecile Moncler de astăzi. Nu vreau să jicnesc vreo categorie socială, însă e ciudat să vezi haine de 1000 de euro pe un bugetar care abia câştigă în 4 luni banii ăştia.

Nu, nu am nicio marcă din cele amintite mai sus din simplul motiv că nu mi le permit. Nu-s în stare să dau 800 de euro pe o geacă, sau 60-80 de euro pe un tricou, pentru că astea sunt preţurile reale, nu 200 de euro sau 100 de lei (cât se cere pe la noi). Astea sunt preţuri de fake-uri sau furăciuni.  La banii ăştia găsiţi nişte mărci cinstite, cu marfă de calitate.

De ceasuri n-am mai zis nimic din cauza diferenţelor prea mari între unul original şi o replica.

Oricum, lista este imensă: parfumuri, pantofi sport, ochelari de soare, genţi de damă, costume etc.