Am publicat integral, chiar cu copy-paste dintr-un comunicat de presă, lista cu principalele investiții pe anul 2018 din bugetul propriu al municipiului Bacău. Așa mi s-a părut corect. Și ca să nu uităm. Că multe se uită. De exemplu anul trecut s-au uitat 5 străzi și nici nu erau multe, doar 7.

Dacă anul acesta se fac atâtea cu un buget mai mic decât anul trecut, ce dracu s-a făcut cu banii în 2017?

Din 2017 ne-au rămas doar două străzi: Mușcatelor și Florilor. Vă rog să mă corectați, dar țineți cont că fierătaniile ruginite neoriginale din centrul municipiului nu le consider vreo realizare, la fel și cu tunsul ierbii sau măturatul străzilor.

Ce-or fi făcut băieții ăia din primărie, înafară că s-au foit printre hârtii, crâșme și excursii, nu știu și nici nu-i treaba mea.

Totuși, ar face bine să se mai uite odată la lista de anul ăsta,mie-mi rezultă că banii de anul trecut i-au furat sau le-au fost furați de băieții mai mari și mai deștepți ca ei.

Anul trecut s-au scremut să văruiască 3 clase și să le transforme în „grupe de creșe”. Nici n-aveau loc în poze. Anul ăsta se fac din temelii 4 creșe și grădinițe.

Anul trecut nu s-a tencuit vreo fațadă, anul ăsta se consolidează blocuri. Anul trecut au dărâmat un giratoriu (bine că au făcut-o), anul ăsta fac două.

Aș continua, însă nu mai am termeni de comparație din 2017.

Mă băieți mai calculați odată, că iar vine ianuarie și scriu „tot felul de specialiști” că nu s-a făcut nimic și că s-a furat mult.

A, era să uit, este vorba despre „principalele investiții”, adică mai sunt și altele. De exemplu străzi, sau poate nu.

Bonus video: În capul listei de viitoare realizări de anul acesta apare „rezerva de apă”. Chindruș zice că-i gata în 8 luni. Benea zice „finalul lui 2019”