permis-de-conducereÎncepând de ieri, 7 iulie 2016, s-a modificat modalitatea de plată a contravalorii certificatelor de înmatriculare, autorizațiilor provizorii de circulație și permiselor de conducere.

Plata în numerar a acestor taxe nu se mai face prin unităţile CEC Bank. Chitanţele eliberate prin unităţile CEC Bank până la data de 05 iulie 2016, inclusiv, sunt valabile şi pot fi utilizate la depunerea cererilor pentru eliberarea paşapoartelor ulterior datei de 06 iulie 2016.

M.A.I. diversifică modalitățile de plată a taxelor pentru eliberarea permiselor de conducere, certificatelor de înmatriculare și autorizațiilor provizorii de circulație, acestea putând fi achitate prin internet banking, virament bancar, mandat poștal sau în numerar.

Plata se poate face în contul unic deschis de către Instituția Prefectului județului Bacău, CODUL IBAN: RO17TREZ061502601X014959 , prin 3 modalități de plată:

  • on-line în sistem internet banking dar și de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament;
  • în numerar, la casieria Trezoreriei Municipiului Bacău, cu sediul în strada Dumbrava Roșie nr. 1-3;
  • cu mandat poștal, de la unitățile poștale de pe raza teritorială de domiciliu al cetățeanului.

Taxele aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, permanent, de probă, temporare și provizorii, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial și păstrării combinației numărului de înmatriculare, se vor achita, în continuare, la sediul Serviciului public comunitar regim premise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu sediul în strada Henri Coandă nr. 2, Bacău.

CODUL IBAN:  RO17TREZ061502601X014959

CODUL DE IDENTIFICARE FISCALĂ AL INSTITUȚIEI PREFECTULUI BACĂU:  4455404

  • permis de conducere – 68 lei;
  • certificat de înmatriculare – 37 lei;
  • autorizație provizorie de circulație – 13 lei.