mizerieVă închipuiți cum arată și put toaletele de la Sonoma?

Dar cum arată și put bucătăriile și toaletele de la crâșmele mai frecventate din Bacău?

Mai întreb de școli, grădinițe și alte stabilimente de astea?

Trebuie să recunosc că am ratat două zile de rahat. Am fost plecat din Bacău. M-am returnat abia aseară. Acum am o cadă plină cu apă și vreo două hârdaie, plus două baxuri de apă plată, de la Lidl. Mi-e bine. Zic. Lucrez de acasă. Și chiar de sună telefoanele găsesc eu motive să nu-mi părăsesc buncărul antisecetă.

Doar că soția a plecat la serviciu. Lucrează împreună cu alte vreo 200-300 de muieri. Diseară când ajunge acasă promit să nu-i stau în cale. Preconizez o stare de spirit grav alterată.

Copilul se adaptează mai ușor. Cred. Are o sticlă de apă, șervețele umede, uscate plus vreo două recipiente cu diverse substanțe antibacteriene.

Alo, autoritățili, cum dracu mai funcționează crâșmele în municipiul Bacău, după două zile de secetă la robinete.

Dacă pe caniculă se iau măsuri, pentru ger sunt prevăzute în lege, pentru țeavă uscată nu s-a gândit nimeni?

DSP, DSV, ITM, n-are nimeni nica de zis? Prefectura?

Cum se autorizează un bar, că dacă întreb de restaurant?

DSP-ul dă un comunicat în care suntem învățați cum se bea apa. Mă, fraților, sunteți teferi? Școlile fără apă sunt adevărate bombe. Companiile cu 200-300-1000 de angajați pe schimb ce mai sunt?

Dacă ați crescut cu veceul în fundu curții, beți rachiu din sticlă, cafea din pahar de unică folosință, parizer de pe ziar și vă scrieți numele cu pișat pe gardul crâșmei, vă anunț că aveți dreptul la evoluție.

Comunicate, programe și alte date tehnice găsiți în ziarele locale. Eu mi-am spus doar un punct de vedere.

Accidente de astea, cu țevi sparte au mai fost și vor mai fi. Important este cum se acționează. Și nu mă refer doar la cât de repede se sapă, sudează sau înlocuiește țeava.

Apropo, cineva mine. Vara trecută parcă a fost mai multă apă din ”sursele de rezervă”. Nu? Poate mă apuc să caut.