Cristian-Vintila-1-550x366Cristi Vintilă a fost înhățat de americani pe motiv de terorism.

Trebuie să recunosc că mi s-a mai demolat un mit, cel al traficantului de arme.

În mintea mea, ăștia de plimbă valizele cu bani și camioanele de kalașnicoave trebuie să fie duri ca oțelul, să aibă sânge rece ca broasca, să aibă școala vieții făcută ”la zi”, nu la FF sau ”seral”, să posede o inteligență nativă mult peste medie și ceva pregătire cazonă, șarm și discreție. Un fel de șmecher cu școală și instruire.

Cine-l cunoaște pe Cristi Vintilă știe sigur că nu corespunde nici 20% portretului de mai sus. N-am pretenția că descrierea făcută de mine este cea corectă, însă nici Vintilă nu-i terorist. Poate, terorist de ziariști? 🙂

Florin Popescu i-a făcut o descriere. (Tot el a pus și poza pe care o folosesc eu aici.)

Eu zic că ar mai trebui adăugat: că i-a cărat mapa lui Hrebenciuc, câțiva ani buni, în calitate de șef de cabinet și că a făcut parte dintre tinerele speranțe al PDSR-ului.

Că a falimentat Barter Group (singura firmă la care Hrebenciuc avea oficial acțiuni sau părți sociale, la acea dată).

Că a rămas pe funcții de conducere în Rezervele de Stat sub toate guvernările, mutând, cu mult talent și eficiență economică, făina și conservele dintr-un loc în altul.

Oricât de ”hipopotam” era, nu prea speria pe nimeni. N-avea talentul ăsta. Era chiar fricos, cred că suferea și de o ușoară formă de agorafobie.

Cred că l-o fi bătut prea tare soarele-n cap cât a stat pe la Orbeni sau la Răcăciuni, de s-a apucat  de vândut pocnitori la făinari.

Era să uit, pe vremuri, Vintilă era amic cu actualul vicepreședinte al Adunării Parlamentare a NATO, Gabriel Vlase. Nu i-o fi explicat acesta care-s băieții buni și care-s ăia răi? Că nu-i bine să te joci cu aliații tăi?