necula-teavaOxigenul, decidenții politici din ultimii 20 de ani, Stavarache, Manolache și actuala conducere a Termoenergy sunt vinovații pentru că au stat în frig, câteva zile, mii de băcăuani.

Ăștia ar fi agenții corozivi care au subțiat țeava primară de-au făcut-o foiță de țigară.

Așa zice primarul Bacăului, Cosmin Necula, care a adus în biroul său, spre exemplificare, o bucată de țeavă ruginită.

Nu-ș cum dracu se sparg toate în mandatul lui Necula. Parcă-s făcute ca bateria de la laptopul meu, care după ce a ieșit din garanție mi-a zis pa. Dar, pa de tot, nu cu jumătăți de măsură.

Apropo de jumătăți de măsură, se schimbă conducerea de la Termoenergy. Conform legii, o firmă de head-hunting se ocupă de toată procedura. Pe câți bani, voi afla probabil mai târziu, că primarul a zis că nici nu contează cât timp e legal.

Îi dau dreptate 100% lui Cosmin Necula (nu că ar avea nevoie) că a dat de toți pereții cu „decidenții politici” care din ”96 până acum n-au făcut nimic să îndrepte lucrurile.

Țin doar să-i amintesc, că am observat că a uitat să-i treacă în discurs, că până în 2004, la butoane au fost „ai lui”, și nu oricum, ci în proporții chinezești. În 2004, Opoziția avea în Consiliul Local un singur reprezentant. Mai avusese unul, dar trecuse la PSD și acum va fi deputat.

Bineînțeles că asta nu scuză inactivitatea consilierilor și administrației PNL de după 2004. Dar parcă aș mai aminti și de perioada USL. Până n-a plesnit, n-a zis nimeni nimic, nici măcar specialiștii de la CET. Că așa-i la noi până nu crapă toate-s bune. După aia, mortu-i de vină.

Necula a mai zis și că ia măsuri, că alocă bani, că drege situația. Numai că, fizic, asta se face mai greu, cam ca șoseaua de centură. Până atunci cei branșați la CET să stea cu ochii la icoane. Mai nasol e de copilașii care au școlile legate la sistemul centralizat de energie termică. Ba nu, nasol e de părinții lor care trebuie să stea acasă, sau să cheltuie cu bonele, că ăia micii intră în minivacanțe neprevăzute.

În acest caz nu știu dacă branșarea Spitalului Județean la CET e cea mai fericită decizie. Eu zic că dacă era ar fi luat-o Dragoș Benea și Romeo Stavarache.