Pesediștii din comisia juridică a Senatului au respins ieri un proiect de lege prin care 26 octombrie ar fi devenit Ziua Mișcării de Rezistență Armată Anticomunistă.

Treaba lor, dar să spui că „partizanii anticomuniști din munți au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acțiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor țării” mi se pare cel puțin o aberație și o idioțenie.

Comuniștii au distrus (fizic de cele mai multe ori) elitele intelectuale, militare, economice sau administrative ale României, în acest mod făcând praf statul din toate punctele de vedere, inclusiv teritorial.

Probabil că Șerban Nicolae, căci el a scos pe gură prostia despre luptătorii anticomuniști, s-a oprit cu lectura la textele despre glorioasa Divizie „Tudor Vladimirescu”.   

Definitoriu pentru pesedist este logica în care gândește (și care vine din educație): „(…) părinții și bunicii mei(…) nu voiau sa schimbe stăpânul”.  Adică în orice formă de guvernământ, în orice alianță sau uniune te-ai afla, cetățeanul tot o slugă rămâne.

Sufletele astea de slugă vor să conducă România, în slujba cui cred ei că le e mai bine. N-au nicio remușcare pentru că nu au niciun reper. Ei nu înțeleg de ce unii îi contestă și cred sincer că-s doar slugile altora puse să-i atace.

Partea proastă este că, judecând după coordonatele astea, oamenii conduși de ei, oamenii care i-au ales, sunt slugile lor. Iar cei care-i contrazic sunt slugile altora.

Ei nu pot înțelege că sunt oameni care au propria lor agendă, diferită sau mai puțin diferită de a lor, că sunt oameni care gândesc înafara logicii de partid, și mai ales a logicii de slugă.

Ei nu înțeleg că sunt oameni pentru care contractul de muncă este un contract de parteneriat, cu și despre interesele  comune ale angajatului și angajatorului.

Ei nu înțeleg că sunt și antreprenori care nu sunt slugi la vreun partid.

Ei nu înțeleg că românii plecați afară nu-s slugi, ci pur și simplu oameni curajoși care au plecat acolo unde nu sunt tratați ca „slugi”.

  • în fotografie Șerban Nicolae în postura de slugă