Ieri, Romeo Stavarache i-a convocat la discuţii pe edilii liberali din judeţ, în calitatea sa de preşedinte a PNL Bacău. Din câte se pare, primarul Bacăului a făcut convocările după lista lungă. Adică au fost sunaţi inclusiv primarii care au plecat la PDL. Sursele mele spun că oamenii s-au mirat, însă nici n-au dat curs invitaţiei. Este foarte puţin probabil ca Stavarache să fi greşit lista cu primari PNL, mai ales că discuţiile au fost despre împărţirea banilor din bugetul judeţului, iar primarul a încercat o „recuperare” a transfugilor pe principiul: „voi aţi plecat dar, vedeţi, eu nu vă port ranchiună şi vă ajut la buget. Vă dau bani în an electoral, adică atunci când vă arde măseaua în gura. Poate vă răzgândiţi şi candidaţi totuşi pe listele PNL.”

Speranţa moare ultima. Deşi este de notorietate care sunt primarii care au plecat de la PNL la PDL, aceştia afişându-se public cu fularele portocalii la gât, Stavarache nu i-a exclus din PNL, riscând să creeze confuzie în organizaliile locale din care aceştia făceau parte.

Încă un amănunt, nesimnificativ, întâlnirile ar fi trebuit să aibă loc în cabinetul primarului de Bacău şi nu la sediul PNL.