pod1Lucrările de refacere a podului de la Lespezi (comuna Gârleni) sunt în perioada scrisă pe tablă. Mărunţel, în partea de jos, dar scrise. Aşa că n-am să scriu nica de termen, mai ales că lucrările sunt date unuia care dacă se scoală mâine cu chef de muncă şi bani în cont îl termină până poimâine seara.

Tocmai de aia, îl rog frumos să refacă dracului panarama aia de variantă ocolitoare, că e praf! Nu praful şi pulberea care i se ridică primarului Flenchea în cap, ci în sensul că este distrusă, plină de cratere imposibil de ocolit.

Domnu’ primar, vă pot sugera că puteţi scrie pe asfalt ceva de genul „Stimaţi locuitori ai comunei Gârleni, acest praf pe care-l înghiţiţi de vreo două luni este realizat de ………..(Benea, PSD, Rusu – la alegere, câte una sau combinări)”,  după modelele „PDL-iştilor, reparaţi podul!”  sau „Acest drum este realizat de ……”.

 

Se mai poate scrie: „Dragi şoferi, gropile din care tocmai aţi ieşit sunt realizate de …”. „În care tocmai aţi dat” sună peiorativ?

Iar pentru 28 septembrie (când expiră termenul de pe tablă), dacă vă interesează, pregătim ceva mişto tare.

Apropo, aia nu este lucrare de consolidare, ci, pur şi simplu, de construcţie a podului. În acest caz nu cumva trebuie şi o firmă de proiectare, avize, para-avize, SF-uri, aprobări etc.?

Praful l-a surprins, foarte bine, Ziarul de Bacău. Să zicem că au fost zile când era şi mai dens.

pod2