Într-o conferință de presă, despre care au scris deja colegii mei de la Ziarul de Bacău și Deșteptarea, liberalii băcăuani au încercat să demonstreze cu cifre că ideile lui Dragnea sunt nocive pentru mediul de afaceri.

Despre gogomănia cu „impozitul pe cifra de afaceri” s-au exprimat tot felul de specialiștii independenți. Pur și simplu ar fi o decizie catastrofală, pe lângă care „forfetarul” lui Boc e pistol cu apă.

Ce au încercat liberalii băcăuani, prin cifrele prezentate de Florin Diaconu, nu prea are substanță. Electoratul va pricepe că nu-i bună măsura lui Dragnea, însă patronii se vor descurca ei cumva.

Nu are nimeni curajul să vină și să dea un exemplu de societate care să intre direct în faliment a doua zi după impunerea impozitului pesedist. Ar putea fi multe exemple însă n-are nimeni curajul să vorbească despre așa ceva, de parcă n-ar vrea să invoce răul ca să nu se producă.

Oricum să vorbește de un plus de 35 de mii de euro, pe an, la Vasile Păun e ca și cum l-ai întreba dacă are nevoie de doi angajați mai plus.

Sau când afli că Umbrărescu are de plătit impozit pe profit pe Tehnostrade mai mic de 10 mii de euro, îți vine să-l reclami că ascunde banii, deși poate la mijloc e vorba de vreo investiție majoră.

Cam așa e și cu Agricola care plătește impozit pe profit la fel cu un amărât de SRL.

Pe același subiect l-am invita în emisiunea „La pas prin Moldova” pe Dragoș Luchian, președintele municipalei liberale băcăuane. Fostul senator a explicat mai detaliat de ce-i așa de rău ce vrea Dragnea.