Pricope CorinaDoina Mihordescu a fost delegată să conducă Agenția pentru Protecția Mediului Bacău, pentru următoarele 6 luni.

Fosta șefă, Corina Pricope a fost transferată tocmai la Caraș Severin, exact pentru 6 luni.

E clar că, nu datorită experienței în conducerea unor asemenea instituții sau pentru titlul de doctor în biologie deținut a fost trimisă la Reșița, ci pentru a o determina să demisioneze de la conducerea agenției băcăuane.

Corina Pricope este cam liberală de felul familiei ei. Și cum PNL-ul nu mai este, cam de multișor, la guvernare, mă mir cum de nu a fost ”executată” până acum.

Înlocuitoarea sa este fosta șefă a Serviciului Reglementări Autorizări.

Nu știu dacă are vreo legătură cu detașarea Corinei Pricope, dar săptămâna trecută a ajuns la Bacău și raportul Corpului de Control al Ministrului Mediului, în urma unei acțiuni de vara trecută. Sursele mele zic că s-ar fi constatat ”deficiențe de management”.

De fapt, toate informațiile sunt pe surse, dar pe sursele alea bune.

N-am poză cu noua directoare, așa că folosesc una cu  ”fosta”.

Pricope a mai condus instituția și între anii 2005 și 2009, ea fiind înlocuită atunci de Paul Toderică. Asta până în decembrie 2012, când a revenit la conducerea instituției băcăuane.

Metoda ”detașarii” nu-i nouă, în Bacău fiind des uzitată de politicieni pentru a nu intra în conflict cu legislația în domeniu, cum s-ar întâmpla în cazul demiterii.