Romprest e la un pas de suspendarea contractului cu ADIS Bacău. Situația este generată de situația plăților către operatorul de salubritate. Acestea sunt la nivelul lunii decembrie 2017. Către Romprest nu a ajuns niciun leu pentru prestațiile de anul acesta, deși suntem în luna septembrie.
Situația a fost recunoscută de directorul executiv al ADIS, Bogdan Seto în emisiunea Ora Bacăului, difuzată aseară pe TeleMoldova.

O decizie de acest gen ar transforma sudul județului într-un veritabil tomberon și ar genera un imens tămbălău politic.
Interesante sunt cauzele, aproape aceleași ca și în primul episod în care Romprest a suspendat serviciul în Moinești, Dărmănești și câteva comune din zonă.
Adică, unele primării, cum sunt cele din Moinești și Dărmănești plătesc după un număr de locuitori stabilit de ei și nu cel din contractul inițial, adică mai puțin.
N-am prea înțeles de unde toleranța ADIS. Probabil din rațiuni care exced cadrul normal al unui contract clasic de prestări servicii.
O altă cauză este lentoarea plăților dinspre primării către ADIS.Adică primarii nu plătesc, din diferite cauze, banii pentru strângerea și transportul gunoiului în localitățile lor.
Emisiunea integrală este aici: