minge_artex_oldDacă fabulează Gândul, fabulez și eu aici. Dar, nu prea cred.

Deci, Finanțele au băgat clubul Primăriei din Bacău în calculele deficitului bugetar, alături de vreo 200 de ”nume” grele: CNADNR, Fondul Proprietatea, Metrorex, Termoelectrica, CFR Călători, CFR SA, Compania Naţională de Investiţii.

Nu toate firmele de stat cu pierderi intră pe lista întocmită de Finanţe, împreună cu Comisia Europeană, ci doar cele care îndeplinesc aşa-numita „regulă a lui 50%”.

Este vorba despre societăţile care nu reuşesc să acopere din veniturile proprii cel puţin 50% din cheltuieli.

Pierderile firmelor de pe listă duc la creşterea deficitului calculat după metodologia europeană (ESA), au explicat pentru gândul surse guvernamentale.

Situația mă enervează din simplul motiv că eu sunt unul din cei care susțin finanțarea de la buget a unui club de fotbal.

Pe lista Finanțelor n-a ajuns Ceahlăul, Petrolul, Poli Iași. Au ajuns amărâții de la SCM Bacău, care abia au promovat în divizia secundă.

”Cât priveşte Sport Club Bacău, clubul a avut în 2009 pierderi de 2.986.123 lei, în 2010 pierderi de 2.954.204 lei, iar în 2012 – 2.518.948 lei pierderi. „Clubul este privat, nu este al primăriei, a fost înfiinţat de fostul primar Sechelariu, care a murit anul acesta, Dumnezeu să îl ierte”, a declarat pentru gândul purtătorul de cuvânt al primăriei Bacău, Ion Tomescu, promiţând însă că va reveni cu detalii, după ce i-am transmis că pe listă apar doar firme de stat. Reprezentanţii Primăriei Bacău nu ne-au trimis răspunsul solicitat până la publicarea acestui articol.”

Eu zic că speța merită dezvoltată, explicată ceva mai corect.

Sigur, Ionuț Tomescu a înțeles greșit întrebarea ziaristului. Nu se poate să nu știe a cui este SCM-ul.