Anul 2017 va rămâne în istorie ca anul în care în municipiul Bacău s-a reabilitat o stradă, una singură și aia de 260 de metri. Se cheamă Mușcatelor și este prin cartierul Izvoare.

Nu-i vorbă, s-a vrut mai mult, 12. Și atunci mi s-a părut puțin. Însă, conform răspunsului primit de la Primărie atât s-a putut:

strada Florilor – e în execuție,

str. Aeroportului – s-au demarat procedurile de expropiere,

str. Poet V. Cârlova – se află în procedură de licitație,

iar străzile Ulmilor, Siretului II, Veronica Micle, Cireșoaiei, Tisei, Prelungirea Bradului 101-103, Salciei, Teiului sunt în faza de proiectare.

Dacă ar fi fost încurcate prin proceduri de licitații, contestații și alte minuni de astea mai înțelegeam, însă 8 din 12 nici nu-s proiectate.

Dacă i-aș putea suspecta de mediocritate și incompetență nu aș greși prea mult, ținând cont de raportul promisiuni-realizări. Ăsta pare a fi o nivelul în Primăria Bacău.

Pe vreme de război asta s-ar numi sabotaj.

La semnarea contractului de finanțare pentru rezerva de apă a existat un episod hilar. Primarul Necula l-a întrebat pe administratorul municipiului când se finalizează proiectul. Acesta s-a lăudat că la sfârșitul acestui an e gata. A trebuit să intervină Dragoș Benea să dea un termen realist, sfârșitul anului viitor.

Oricum, gradul de realizare al programului de investiții a municipiului Bacău pentru 2017 nu sare de 25-30%, ceea ce este aproape rea intenție.