romprest-imagineRomprest Service a câștigat licitația organizată de ADIS Bacău privind colectarea gunoiului în județul Bacău.

Pe 26 februarie 2015 Curtea de Apel Bacău a respins, ca nefondată, plângerea SC Soma SRL. Cred că judecătorii n-au auzit cum a urlat Soma în pungă.

Numai că, Romprest Service n-a pus gheara pe vreo comoară. Deși are sub contract jumătate din județ, ca număr de locuitori, are doar localitățile considerate sărace, cu tarifele de operare cele mai mici și distanțele cele mai mari.

Perla coroanei, municipiul Bacău, este deținută, în continuare, de Soma SRL. Aceeași firmă aduce primăvara și în alte 20 de comune din jurul municipiului, deci tot alea cu buget.

Romprest-ului îi mai lipsesc și Comănești, Buhuși, Târgu Ocna, Slănic Moldova și Helegiu. Localitățile au fost considerate, nu știu de cine, mai speciale. Așa că au fost lăsate să-și facă singure curat în ogrăzi.

La Buhuși, de exemplu, face un fel de curățenie firma primarului Dan Buzilă. Așa o fi și în celelalte patru UAT-uri. Nici nu mă îndoiesc.

Deci, eu zic că firmele de salubrizare a cui trebuie stau liniște, pe aceeași bani, poate și mai mulți.

Romprest poate semna liniștită cu ADIS contractul de salubrizare a celor 65 de UAT-uri băcăuane.

Compania de salubrizare nu-i chiar oricine. Chiar dacă nu mai este condusă de Florian Walter, are în portofoliu nume grele cum ar fi primăriile conduse de Vanghelie sau Chiliman, fiind considerată cel mai mare operator în domeniu după cifra de afaceri.

Sunt curios cum se va achita de sarcini la Stănișești, Mănăstirea Cașin sau Ghimeș Făget.

Am și câteva motive de oarecare bucurie. Compania pare a comunica ușor cu presa, investește în sport și aplică deja conceptul de ”responsabilitate socială corporativă”.