IMG_20140831_123703Firma deputatului Roman asfaltează prin Bacău cum vrea ea. Și, mai ales, cu ce vrea.

La începutul verii un prieten, cu bisnis în domeniu, mi-a dezvăluit secretul unui asfalt de calitate: piatra din componență trebuie să fie concasată corect, să aibă fețe cât mai multe.

Astfel, împreună cu bitumul face priză puternică pentru un asfalt trainic. Se poate folosi piatră de râu, dar, cea mai bună este  piatra de carieră.

Povestea a fost provocată de calitatea îndoielnică a asfaltului de pe strada Mihai Viteazul. Ați ghicit, aceasta este și adresa teraselor unde îmi beam zilnic cafelele.

Se vedeau cu ochiul liber pietrele mari, rotunde și frumoase, de pe care se scursese bitumul. Le puteai lua cu mâna fără nicio problemă.

Din câte știu, acolo a asfaltat o firmă a deputatului PSD Victor Roman, împrietenit bine, de vreo doi-trei ani, cu primarul, acum suspendat, al municipiului Bacău.

N-am scris atunci din simplul motiv că nu era nimeni să-mi confirme situația de fapt. Primăria recepționase și plătise lucrarea drept bună, de calitate.

Aceeași firmă a deputatului de Adjud a asfaltat și frumoasa mea stradă, Mioriței, într-un proiect finanțat cu bani europeni.

Am văzut fix aceleași ”chetroaie”.

Numai că de data asta lucrarea executată de firma condusă de Angela lu’  Roman a fost analizată de niște specialiști în domeniu.

Rezultatele analizelor au ajuns și la mine. Ele zic așa:

-jumătate din piatra necesară (47%) a fost balast sortat, adică piatră de râu rotunda și frumoasă ca și pe Mihai Viteazul. Mi se pare cam mult pentru a avea ceva de calitate.

-nici cantitatea de bitum folosit la prepararea betonului asfaltic n-a fost cea corectă (4,5% în loc de 5,7%)

Poate le dă prin cap ”beneficiarilor” să ia și ei niște probe și să întoarcă facturile la recalculare.

Mai pot fi verificate și asfaltările din cartierul Nord (străzile Zefirului, Hatman Berescu, Călugăreni și Aprodul Purice), făcute de Roman Impex SRL.

Dar asta ar fi cea mai mica problemă. Poate se prinde cineva că asta ar putea însemna ”schimbarea soluției tehnice” în interiorul unui proiect public fără nicio aprobare, notificare sau alte astea. Cam penal.

E ca și cum aș cumpăra un o geacă făcută la Blăgești la preț de Moncler.

Pozele sunt făcute în zona în care locuiesc.

IMG_20140831_123628 IMG_20140831_123637 IMG_20140831_123642

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!