PNLLa începutul acestei săptămâni, deputatul PSD Cosmin Necula a cerut scăderea taxei de salubrizare în municipiul Bacău.

Mai mult, el a deschis o listă de semnături pentru ca inițiativa să intre pe ordinea de zi a Consiliului Local.  Are nevoie de 8.800 de semnături pentru acest prim pas. Ar urma votul. Conform dorinței deputatului, taxa actuală, de 12 lei lunar pentru o locuință, ar urma să scadă la 6 lei.

Inițiativa deputatului nu a rămas fără ecou. Primii care au reacționat au fost liberalii. Ionel Palăr, Dragoș Luchian și Tudorița Lungu i-au răspuns: nu se poate și i-au catalogat inițiativa drept „politicianistă”, „infantilă” sau „iresponsabilă”. Ei l-au băgat la mijloc și pe Dragoș Benea, șeful politic al deputatului PSD.

Discursurile celor trei lideri liberali sunt lămuritoare, însă Dragoș Luchian este cel care dă toate detaliile tehnice ale situației.

Pe scurt:

politica tarifară în ceea ce privește taxa de salubrizare adoptată de CL Bacău și la cererea lui Dragoș Benea, pentru a accesa fonduri europene și împrumuturi prin ADIS, nu permite scăderea cerută de Necula.