insulaRomeo Stavarache susține că întârzierea unor lucrări importante pentru Bacău, ca amploare, impact public precum și financiar, s-a făcut intenționat, de către anumite grupări de interese din Primăria Bacău.

Edilul susține că, după întoarcerea sa din arest, lucrează ca aceste întârzieri să fie recuperate.

În clipul video Stavarache explică de ce s-au întârziat lucrările la proiectul de înlocuire a rețelelor termice secundare.

Practic din cele 22 de autorizații necesare proiectului, Primăria Bacău, beneficiara și aplicanta proiectului, nu a eliberat decât 14. Greu de înțeles.

Stavarache a refuzat să nominalizeze pe cineva și nici n-a specificat care pot fi sancțiunile aplicabile. Totuși, a admis că va lua măsuri și că funcționarii vinovați au avut și au ca țintă discreditarea sa.

Primarul a mai declarat că și în alte proiecte finanțate de UE întârzierile au fost provocate cu rea credință de numiți angajați ai Primăriei. El a enumerat proiectele ”Milcov”, ”Insula de Agrement”, reabilitarea a două blocuri de locuințe sociale sau ”depozitul de zgură de la CET”

Și cum între cele două grupări din Primărie (anti Stavarache și pro Stavarache) nu pare a putea fi vorba de vreo împăcare sau măcar armistițiu, bănuiesc că vin vremuri interesante, spectaculoase pe alocuri.