r_moldovei_comfertConsiliul Județean Bacău, Consiliul Local Bacău și Consiliul Local Onești au spus „pas” când a venit vorba despre finanțarea competiției numită „Raliul Moldovei”. Așa că organizatorii s-au retras la Moinești, unde au mai găsit ceva înțelegere și oleacă de buget, cu un mic viraj prin Măgirești.

Nici în rândul competitorilor-vedetă Raliul Moldovei Moinești nu are prea mare succes.

Dintr-un email primit de la organizatori am aflat că:

„Principalele absente de pe lista de inscrieri sunt cele ale lui Bogdan Marisca,  care a reusit sa ocupe un loc pe podiumul general la etapa anterioara la bordul noi sale masini Ford Fiesta R5, Sebastian Barbu, Raul Badiu, in timp ce liderul la zi al clasamentului general, Simone Tempestini, a ales sa ia startul pe un Citroen DS3 R3 in vederea pregatirii etapei de campionat mondial din Polonia.”

Organizatorii pun asta pe seama „Lipsei bugetelor consistente din Campionatul National de Raliuri Dunlop si un viciu al regulamentului care prevede ca, pentru alcatuirea clasamentului de la final de an se iau in calcul cele mai bune trei rezultate din primele patru raliuri si cele mai bune trei rezultate din ultimele patru raliuri din acest sezon”

Dacă respectăm trendul, ediția de anul viitor se va numi Raliul Moldovei Buhuși iar în 2017 probele speciale se vor ține pe asfaltul din Blăgești.

Poza-i de pe vremea când finanțarea raliului Moldovei era una consistentă. Pe afișul din spatele poli-sportivului operat (acum) se văd o mică parte dintre sponsorii generoși, de atunci.