psdPSD nu mai are niciun consilier municipal în Bacău. Pentru prima oară în istoria postdecembristă partidul de guvernământ nu este reprezentat la nivelul legislativului local băcăuan.

Ieri, social-democrații George Bogatu și Svetlana Zaharia și-au depus demisiile.

Anunțul oficial a fost făcut, astăzi, de către deputatul Cosmin Necula, președintele organizației municipale Bacău a PSD, împreună cu Svetlana Zaharia.

Motivația oficială a fost una punctuală, blocul doctorilor. Aleșii PNL nu au vrut să treacă un proiect de hotărâre propus de PSD, prin care blocul construit (de vreo 3 ani) pentru medicii care vor lucra în viitorul spital municipal nu a fost „băgat în circuitul civil”.

Cauza reală e puțin mai electorală. Asta nu-i „de rău”. Mie, personal, îmi plac gesturile politice hotărâte. Însă, n-am idee care ar putea fi efectele unui asemenea gest, în condițiile unei mediatizări anemice.

Oricum, eficiența politică a celor doi consilieri PSD era aproape de zero, din cel puțin două cauze.

Prima ar fi numărul extrem de mic, comparativ cu cea a consilierilor PNL. Iar a doua cauză ține de poziția ciudată a celor doi față de consilierii UNPR, care, teoretic ar fi trebuit să le fie aliați în Opoziția locală, iar în realitate erau inamici.

PSD Bacău a reușit contraperformanța politică de a avea doar doi consilieri municipali din cauza înțelegerilor din interiorul USL-ul anului 2012.