Mă uit siderat la ştiri, mă frec la ochi şi nu-mi vine a crede. Toate hahalerele îşi dau cu părerea despre justiţie, despre cine va fi ministru, despre cine va fi procuror şef, şef la DNA etc. Ăştia s-au ţăcănit rău. Şi-au pierdut uzul raţiunii. Aud învârtindu-se doar două-trei nume de procurori şi patru-cinci nume de politicieni. Nu-mi bat capul cu „bătălia pe justiţie” că e prea mult pentru mine (ca de altfel pentru cei mai mulţi dintre noi). Doar minţile luminate, iniţiaţii, pricep despre ce-i vorba, nu-i aşa?

Fraţilor, nu zic că-s sute de procurori care să merite funcţiile despre care se face vorbire, însă vreo 10 tot sunt. Am făcut o listă scurtă. Alegeţi voi. Nu le ştiu numele ăstora, aşa că i-am identificat după dosarele instrumentate şi confirmate de cel puţin o instanţă de judecată.

Deci, repet, eu i-aş pune şefi la procurori pe cei care au semnat pentru trimiterea în judecată a următorilor:

Adrian Năstase, fraţii Cămătaru, cele două judecătoare de la ICCJ, Gigi Becali, deputatul Boldea, mafioţii din fotbal etc. Lista e destul de lungă. Procurorii ăştia au demonstrat că nu le tremură chiloţii (indiferent de forţa celor condamnaţi, de puterea lor politică, administrativă sau chiar fizică) şi că mai ştiu şi oleacă de carte (judecătorii le-au cam dat dreptate).

Iar ca ministru de justiţie, şi nu fac vreo glumă, l-aş ruga frumos pe Crin Antonescu să-şi asume responsabilitatea. Cred că e un sfat bun, inclusiv pentru cariera domniei sale., E singurul loc din care se poate lupta (ca imagine) cu Băsescu şi Ponta. Succesuri economice sau sociale nu vor fi până la prezidenţiale, aşa că „justiţia” ar putea fi o carte câştigătoare.