Ieri, am întârziat la serviciu din cauza Primăriei Bacău. Se anunțase „tratament avio contra căpușelor și țânțarilor” așa că nu mi-am mai pus ceasul avionsă sune.

Am zis că mă trezește avionul lui Corobană. Așa că am făcut ochi abia pe la 08.30, în susur de bormașini (de la vecinii mei gospodari).

Bineînțeles că e doar o glumă. Nu mai am serviciu cu program fix de prin 2007. Nici măcar n-am ceas deșteptător.

Doar că, într-adevăr Primăria Bacău anunțase că „va executa, începând cu data de 29 iunie 2015, un tratament avio contra căpuşelor şi ţânţarilor. Zborurile se vor desfășura în intervalul orar 05.00 – 10.30, timp de cinci zile. In cazul în care  condiţile  meteorologice vor fi nefavorabile, intervalul pentru efectuarea tratamentelor avio se va prelungi.

După finalizarea acţiunii, se va interveni cu zboruri intermediare în zonele cu vegetaţie abundentă, în parcuri şi zone traversate de cursuri de apă, urmând ca, în funcţie de necesităţi, să se efectueze şi un al doilea tratament pe întreaga suprafaţă a municipiului. Substanțele folosite sunt omologate și nu au efect dăunător asupra oamenilor și animalelor.

Pulverizarea aeriană va avea loc și în zonele cu vegetaţie abundentă: Insula de Agrement, Parcul Cancicov,  Parcul Gherăieşti etc.”

Cel mai probabil programul s-a decalat.