Consiliul Local Bacău a aplicat, în premieră națională pentru un municipiu articolul 72 din Legea 2015. Până acum niciun alt Executiv al vreunei reședințe de județ n-a mai funcționat cu un primar interimar, viceprimar și un ”consilier local desemnat să îndeplinească temporar atribuțiile viceprimarului”.

Eu nu zic că nu-i util, sau că nu-i funcțională formula, însă ieri cei trei viceprimari erau cam degeaba.

Unul trebuia să se întâlnească cu constructorii, deși poze pe șantiere își făcuse de săptămâna trecută.

Al doilea habar n-avea de ce se întâmplă la stadionul municipal, deși e profesor de tumbe, universitar, și șef pe la Direcția Județeană de Sport.

Când ți-ai propus să vii în funcția asta, de viceprimar, mai activezi și în domeniu, nu vii în conferință de presă să nu știi subiectul. Stai acasă, sau consilier în adormire.

M-am emoționat maximum când ne-a povestit că ”se sacrifică pentru echipă”. Sunt mișto construcțiile astea din două noțiuni puternice ”sacrificiu” și ”echipă”, însă folosite în alt context decât cel sportiv, sună ipocrit rău.

Adică, s-o fi rugat cineva de domnul profesor să salveze Primăria. Eu dau scris cel puțin încă 5 nume de consilieri care s-ar fi ”sacrificat” bucuroși.

Mi-a trecut prin cap să-l întreb pe Iulian Stoican care-i treaba cu falimentul CET, dar riscam să nu primesc răspuns și să fiu apostrofat că abia-i pus omul în funcție și n-are cum să știe subiectul (deși este directoraș pe la CET SA, conform CV-ului primit la mapă).

Dacă nici astea nu-s subiecte de interes pentru locuitorii municipiului să nu mai facă nicio conferință de presă, că mă plictisesc.